Anasayfa Ekonomi Tataristan yetkilileri: kısıtlamalar getirildikten sonra işletmeler gelirlerinin yüzde 70’ini kaybediyor

Tataristan yetkilileri: kısıtlamalar getirildikten sonra işletmeler gelirlerinin yüzde 70’ini kaybediyor

Tataristan Ekonomi Bakanı Birinci Yardımcısı Rüstem Sibgatullin, “Koronavirüs” kısıtlamalarına giren küçük ve orta ölçekli işletmelerin, gelirlerinin yüzde 30 ila yüzde 70’ini kaybettiğini söyledi. 

“Gelirdeki düşüş – çeşitli [iş] türleri için yüzde 30’dan yüzde 70’e kadar. Bu işletmeye sadece QR kod ile girebildiğiniz için zarar edenler. Ya da gece çalışmaları yasak işletmeler.  

Önceki kararnamede, restorancıların 24 ila 6 saat arasında ve şimdi de 23’ten 6’ya kadar çalışmaları yasaklandı. Prensip olarak, bu saat, dedikleri gibi, restorancılar için çok önemlidir ”dedi. 

Tataristan’da koronavirüs nedeniyle kötüleşen durumun zemininde yeni kısıtlamalar getirildi. Özellikle, COVID-19’a karşı aşılanmamış veya son 6 ay içinde bir hastalığı olmayan 65 yaş üstü kişilerin zorunlu izolasyon rejimi, QR kod sistemi ve belirli bir kategori için uzaktan çalışma sistemi getirildi. 

Ayrıca, 11 Ekim’den bu yana bazı vatandaş kategorileri için zorunlu aşı uygulaması başlatıldı. 

30 Ekim’den Tataristan’daki epidemiyolojik durum düzelene kadar, yiyecek içecek işletmelerinin, perakende satış tesislerinin, hamamların ve saunaların çalışmalarına yasak getirildi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Habere Bakınız

BRICS Liderler Zirvesi, gelecek yıl Kazan’da düzenlenecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle 2024’te Rusya&…