
Tatar şairi Gabdulla Tukay doğumunun 135. yıldönümünde anıldı
Tatarların milli şairi Gabdulla Tukay doğumunun 135. yıldönümünde hem Tataristan’da hem Rusya’da ve dünyanın birçok ülkesinde geniş çaplı etkinliklerle anıldı.
27 yaşında vefat etmesine rağmen benzersiz şiirler bırakan Tatarların ünlü şairi Gabdulla Tukay’ı anma törenlerine Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov da katıldı.
Geleneksel olarak başkentin merkezinde yer alan Gabdulla Tukay heykeline ilk önce çiçek bırakan Minnihanov, daha sonra şairin doğum bölgesi olan Arça’da Tatar aydınları ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede ağırlıklı olarak kültür konuları konuşuldu.
Cumhurbaşkanı burada yaptığı konuşmada büyük şairimizin yıldönümüne çok iyi hazırlandık. Ayrıca Tataristan’ın kültür ve sanat aydınları ile tanıştık: heykeltıraşlar, yazarlar, tiyatro işinin ustalarının düşüncelerini dinledik. Birçok önemli konu tartışıldı, dedi.
Gabdulla Tukay’ın doğum günü etkinlikleri Kazan’da Şiir Bayramında devam edildi.
Her sene olduğu gibi bu etkinlikte isteyen herkes kendi şiirlerini seslendirdi, Tukay şiirlerini de okudu.
Daha sonra Bauman Caddesinde de Tatar gençlerinin düzenlediği “Ben Tatarca konuşuyorum” konseri düzenlendi.
BRICS Liderler Zirvesi, gelecek yıl Kazan’da düzenlenecek
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle 2024’te Rusya&…