
RF Tataristan Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyareti sırasında önemlli anlaşmalar imzalandı
RF Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptığı iki günlük çalışma ziyareti kapsamında önemli anlaşmalara imza atıldı.
Bu anlaşmalar şu şekilde:
–Tataristan Cumhuriyeti Hükümeti (SEZ “Innopolis”) ile Türkiye Teknolojik Gelişim Bölgesi “Bilgi Teknolojileri Vadisi” arasında Mutabakat Muhtırası. Muhtıraya Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Roman Şayhutdinov ve Türkiye Bilişim Vadisi Genel Müdürü imza attı.
-Tataristan’ın Tatneft Petrol Şirketi ile Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında kimya endüstrisi alanında işbirliğine ilişkin Niyet Memorandumu. Memorandum Tatneft ŞirketiGenel Müdürü Nail Maganov ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı tarafından imzalandı.
-GEBKİM topraklarında petrokimya alanında bir proje uygulama olasılığının değerlendirilmesine ilişkin mutabakat. Mutabakat TatneftŞirketi Genel Müdürü Nail Maganov ve GEBKİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Temsilcisi tarafından imzalandı.
BRICS Liderler Zirvesi, gelecek yıl Kazan’da düzenlenecek
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle 2024’te Rusya&…