Anasayfa Yaşam Putin Moskova’ya yakın bölgedeki koronavirüs hastanesini ziyaret etti
Yaşam -

Putin Moskova’ya yakın bölgedeki koronavirüs hastanesini ziyaret etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'ya yakın bölge Kommunarka'da koronavirüs COVID-19 olduğundan şüphelenilen hastaların karantina altında tutulduğu Kommunarka Hastanesi'ni ziyaret etti.

Putin’in ziyaret sırasında özel sarı tulum giymesi ve maske takması kameralara da yansıdı. Putin ziyaretinde hastanedeki çalışma ve faaliyetlerle ilgili bilgi de aldı.

Bu arada Rusya dün Başbakanı Mihail Mişustin, son 24 saatte 71 yeni koronavirüs vakasının daha tespit edildiğini açıklamıştı. Yeni vakaların hepsinin başkent Moskova’da olduğu belirtilirken, toplam vaka sayısı 500’e yaklaştığı ulaştı.

Öte yandan Moskova’nın Novaya Moskova (Yeni Moskova) bölgesinde koronavirüs ile mücadele için dev sağlık tesisinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Bu arada geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bilgi veren Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, koronavirüsle mücadele önlemleri çerçevesinde yaklaşık 600 yataklı modern bir mobil tıbbi kompleks inşa edileceğini söyledi.

Sobyanin’e göre merkez, 70 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak. 

FOTO KREMLİN BASIN BÜROSU

FUAD SAFAROV

https://www.rtib.org/tr/haberler/putin-moskovaya-yakin-bolgedeki-koronavirus-hastanesini-ziyaret-etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Habere Bakınız

BRICS Liderler Zirvesi, gelecek yıl Kazan’da düzenlenecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle 2024’te Rusya&…