
Kazan’dan Yekaterinburg’a giden otoyolun maliyeti 850 milyar ruble olarak tahmin edildi
İzvestia gazetesi uzmanlara atıfta bulunarak, Kazan’dan Yekaterinburg’a M12 otoyolunun yapımının 850 milyar rubleye mal olabileceğini yazıyor.
Bu fiyat, maliyeti daha önce hükümet tarafından 650 milyar ruble olarak tahmin edilen Moskova’dan Kazan’a giden otoban maliyetinden daha pahalı.
Uzmanlar Moskova’dan Urallara giden tüm otoyolun maliyetinin 1,5 trilyon rubleye ulaşacağını hesapladı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Nisan’da Federal Meclis’e gönderdiği mesajda, yapım aşamasında olan Moskova-Kazan otoyolunun Yekaterinburg’a kadar uzatılması talimatını verdi.
Devlet başkanı projenin üç yıl içinde tamamlanmasını isteyerek, böylece 2024 yılına kadar Baltık’tan Urallara kadar ülkenin tüm Avrupa kısmında güvenli yüksek hızlı trafik sağlanacağını söyledi.
Kazan’dan Yekaterinburg’a giden yol, Moskova’dan Tataristan’a giden M12 otoyolunun halihazırda devam eden projesinin bir devamı olacak ve Moskova-Kazan arasındaseyahat süresi 12 yerine 6,5 saat sürecek.
Rusya’da Türk kahvesinin faydaları anlatıldı
Ruslar Türk kahvesiyle yeni tanışmadı belki ama sağlığa faydalarını yeni yeni öğrenmeye ba…