Anasayfa Yaşam Kazan Hayvanat Bahçesi’ne dört yeni akbaba getirildi.
Yaşam - Mart 7, 2020

Kazan Hayvanat Bahçesi’ne dört yeni akbaba getirildi.

Tataristan başkenti Kazan’da yeni hayvanat bahçesi “Zambezi Nehri”ne Makedonya'dan getirilen dört yeni akbaba kuşu yerleştiridi.

Yeni akbabalar 1997’den beri Kazan Hayvanat Bahçesinde yaşayan birkaç akbaba ve iki siyah akbaba ile yan yana yaşayacaklar.

“Zambezi Nehri”nin yeni sakinleri ilk önce ısıtmalı bir odada karantinaya alındı.  Hayvanat bahçesi yetkilileri sözlerine göre yeni akbabalar oldukça genç, yaklaşık 5 yaşındalar, bu kadar büyük bir yırtıcı kuş için onlar çocuk yaşında sayılıyorlar.

Uzmanlar, Makedonya’da iklim Tataristandakiden çok farklı, bu nedenle yeni akbabaların adaptasyonları için sıcaklığı ayarlayabileceğiniz bir odada tutulduklarını kaydediyor.

1997’den beri Kazan’da yaşayan 28 yaşındaki akbabalar ise eksi 40 derecelik sıcaklıklara dayanabiliyor soğuktan korkmuyorlar.

21 Aralık 2019’dan itibaren yeni “Zambezi Nehri” Hayvanat Bahçesi test modunda çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Habere Bakınız

Uluslararası Emlak Pazarı fuarı 14-16 Mayıs tarihleri ​​arasında Kazan’da düzenlenecek

14-16 Mayıs 2025 tarihleri ​​arasında Kazan’da, KazanForum iş programının bir parças…