
“Kazan, 2036 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapma hakkı için yarışmaya hazır”
Tataristan Başkenti Belediye Başkanı Ilsur Metşin, Kazan’ın, 2036 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapma hakkı için yarışmaya hazır olduğunu söyledi.
Metşin konuşmasında, Kazan’ın 2013 yılında şehirde düzenlenen Universiade ve 2018 FIFA Dünya Kupası da dahil olmak üzere önemli spor etkinlikleri düzenleme konusunda geniş deneyime sahip olduğunu kaydetti.
Belediye Başkanı, “Bizim Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için her zaman büyük bir arzumuz vardı” dedi.
Metşin aynı zamanda,Tataristan’ın başkentinin hemen hemen tüm gerekli spor altyapısına sahip olduğunu vurguladı. Şehrin ağırlama tesisleri de bu büyüklükte bir spor etkinliğinde bir araya gelecek misafirleri ağırlamaya hazır, ifadesini kullandı.
Geçen hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Rusya’nın 2036 Yaz Olimpiyatları için başvurular hazırladığını açıklamıştı.
Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapabilecek şehirler arasında Rusya Dışişleri Bakanı Sankt Petersburg ve Kazan’ın yer aldığını kaydetti.
BRICS Liderler Zirvesi, gelecek yıl Kazan’da düzenlenecek
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle 2024’te Rusya&…