Anasayfa Duyurular Eğitim Bakanlığı yabancı öğrencilerin Rusya’da eğitim görmelerine izin verdi

Eğitim Bakanlığı yabancı öğrencilerin Rusya’da eğitim görmelerine izin verdi

Rusya üniversitelerinde okuyan yabancı öğrenciler, eğitimlerine devam etmek için Rusya’ya dönebilecekler. Rusya Federasyonu Eğitim Bakanlığı, halihazırda incelenmekte olan özel bir algoritma hazırladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Rusya Federasyonu topraklarında yeni bir koronavirüs enfeksiyonunun ithalini ve yayılmasını önleme operasyon merkezi, eğitimlerine devam etmek için yabancı öğrencilerin ülkeye girişe izin vermeyi kabul etti” ifadesine yer verildi. 

Algoritmanın onaylanmasının ardından tüm yabancı öğrenciler gelip yurtlara yerleşebilecek ve her zamanki gibi eğitimlerine devam edebilecekler. 

Rusya’ya şu ya da bu nedenle gelemeyecek öğrenciler için uzaktan eğitim düzenleneceğini, bireysel müfredat, ek sınıflar oluşturulacağını ve kaliteli bir eğitim almaları için tüm koşulların oluşturulacağı kaydedildi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Habere Bakınız

BRICS Liderler Zirvesi, gelecek yıl Kazan’da düzenlenecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle 2024’te Rusya&…