Anasayfa Ekonomi Alışveriş merkezlerinin modası geçiyor mu ?
Ekonomi - Temmuz 5, 2024

Alışveriş merkezlerinin modası geçiyor mu ?

Uzmanlar alışveriş merkezlerinin zor zamanlar geçireceğini, “birçok kişi İnternet hizmetlerinin rahatlığını takdir ettiğini”, alıcıların alışverişle zaman kaybetmeden her şeyi düşük fiyata satın alabileceği pazar yerlerinin ve “alışveriş merkezlerine yapılan ziyaretlerin sayısının azaldığını” söyledi.

Analitik ajans Infoline’a göre, geçen yıl Rusya Federasyonu’ndaki perakende satışların %48’i çevrimiçi alışverişlerden geldi ve 2024’te bu rakam artacak. Kazan alışveriş merkezlerine katılım yavaş yavaş düşmeye başlıyor ama bu sadece pazar yerleriyle sınırlı değil.

Bu yıl Haziran ayı sonunda Kazan alışveriş merkezine gelen ziyaretçi sayısı Haziran 2023 rakamlarıyla karşılaştırılabilir ancak Mayıs 2024’te 4 oranında düştü. Büyük ihtimalle Temmuz-Ağustos başındaki katılım geçen yılın rakamlarıyla karşılaştırılabilir veya biraz daha düşük olacak (yıllık bazda yüzde 0 – eksi yüzde 3 aralığında)” diye tahmin ediliyor.

İnsanların bir şeyler aramak için daha az zaman harcama ve internetten alışveriş yaparak paradan tasarruf etme isteği, alışveriş merkezlerini dezavantajlı duruma düşürüyor. Mayıs ayında, Rusya Alışveriş Merkezleri Birliği Başkanı Bulat Shakirov, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Federal Vergi Servisi’ne geleneksel alışveriş merkezlerine destek tedbirleri sağlanması talebiyle bir mektup gönderdi. perakende zincirleri. Ona göre artık çevrimiçi platformlar daha fazla tercih ediliyor. Alışveriş merkezleri için emlak vergisi oranının düşürülmesini, özel bir vergi rejimi ve ayrıcalıklı KDV oranının getirilmesini önerdi. Mesele bununla da bitmedi: Haziran ayında Rusya, Beyaz Rusya ve Kazakistan’daki alışveriş merkezleri birliği, yetkililerden alışveriş merkezleri ve pazaryerlerinin KDV ve satış vergisi gibi bazı vergi yükümlülüklerinden kaçınabilmesi nedeniyle haklarını eşitlemelerini istedi.

“Perakendecilerin ve alışveriş merkezlerinin yüksek vergi yükü, çevrimdışı perakende faaliyetlerini düzenleyen mevcut yasal çerçeve, pazaryerlerine kıyasla mallar için daha yüksek fiyatlar yaratıyor. KazanMall basın servisi girişim hakkında yorumda bulundu: Alışveriş merkezleri birliği tarafından önerilen önlemler, çevrimdışı ve çevrimiçi çalışma koşullarını kısmen eşitleyecek. Günümüzde alışveriş merkezleri çeşitli etkinlikler düzenleyerek ziyaretçi çekmeye çalışmaktadır. Edelweiss Group JSC’nin (GUM alışveriş merkezi) basın servisi başkanı Narmina Gataullina, “Ziyaretçileri çekmek için pazarlama faaliyetlerinde bulunuyoruz ve tatillere yönelik faaliyetler yürütüyoruz” diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Habere Bakınız

Tataristan’da otellerin doluluk oranı yılbaşı tatilinde ortalama %79 oldu

29 Aralık-8 Ocak tarihleri ​​arasında Kazan’ı 180 bin kişi ziyaret etti, bu sayı geç…